دانشکده مهندسی هوافضای دانشکدگان علوم و فناوری‌های میان‌رشته‌ای دانشگاه تهران مفتخر به برگزاری بیست و دومین کنفرانس بین‌المللی انجمن هوافضای ایران در اسفند ماه سال جاری و میزبانی از جامعه علمی، پژوهشی و صنعتی فعال در حوزه هوافضای کشور است.

فناوری هوافضا به عنوان یکی از محورهای اصلی و کلیدی در سند چشم‌انداز بیست ساله نظام جمهوری اسلامی ایران مورد توجه قرار گرفته است. دستاوردهای علمی و صنعتی هوافضایی کشور، به ویژه در سال‌های اخیر، این حوزه را به معیاری ارزنده برای سنجش پیشرفت و توسعه ایران اسلامی مبدل ساخته است؛ تلاشی که با جدیت و کوشش گروهی همه بخش‌های مرتبط هوایی و فضایی کشور به ثمر نشسته است. توسعه فناوری هوافضا علاوه بر تثبیت جایگاه کشور در حوزه بین‌الملل از دیدگاه دستیابی به افق‌های نوین فناوری، منجر به رشد و ارتقاء دیگر صنایع داخلی بر اساس سرریز جریان علم و فناوری از صنایع رده بالای هوایی و فضایی می‌گردد.

کنفرانس‌های سالانه انجمن هوافضای ایران که هم‌اکنون به بیست و دومین دوره خود رسیده، بستر مناسبی را برای تبادل نظر اندیشمندان، کارشناسان و صاحب‌نظران این عرصه و نیز ارائه جدیدترین دستاوردهای علمی، پژوهشی و صنعتی متخصصان هوافضایی کشور فراهم کرده است. این رویداد مهم همچنین برقراری ارتباط مستقیم و مؤثر میان دست‌اندرکاران بخش‌های صنعتی و دانشگاهی را در محیطی عالمانه تسهیل می‌نماید.

دانشکده مهندسی هوافضای دانشکدگان علوم و فناوری‌های میان‌رشته‌ای دانشگاه تهران با برنامه‌ریزی دقیق از روزهای آغازین آبان ماه 1402 و با تعامل با انجمن هوافضای ایران، مقدمات برگزاری باشکوه بیست و دومین کنفرانس بین‌المللی انجمن هوافضای ایران را تدارک دیده است. پس از تشکیل کمیته‌های راهبری، علمی و اجرایی، دبیرخانه کنفرانس در محل دانشکدگان علوم و فناوری‌های میان‌رشته‌ای راه اندازی شد و با راه اندازی پایگاه اطلاع‌رسانی و به روز رسانی نرم‌افزار مدیریت فرآیند دریافت مقالات ارتباط دو سویه دبیرخانه و نویسندگان برقرار شده است. در انتخاب محورهای کنفرانس که با همکاری اعضای محترم هیات علمی زیر نظر کمیته راهبری و کمیته علمی صورت پذیرفته، تلاش شده است تا حوزه‌های متنوع مرتبط با علوم و فنون هوافضایی منطبق بر نیازهای واقعی و پژوهشی و صنعتی کشور به عنوان محورهای اصلی کنفرانس انتخاب شود.

امید است مجموعه تلاش‌های انجام شده در سال جاری به میزبانی دانشکده مهندسی هوافضای دانشکدگان علوم و فناوری‌های میان‌رشته‌ای دانشگاه تهران در کنار تجارب حاصل از برگزاری بیست و یک دوره پیشین این کنفرانس، زمینه‌ساز رشد و توسعه این فناوری کلیدی در کشور عزیزمان گردد.

دکتر مهدی فکور

دبیر کنفرانس